torsdag den 24. september 2015

Hvide rensdyr

Yes, i dag er der nøjagtig 3 måneder til jul, og jeg glæder mig. Jeg er begyndt at lave de første forberedende ting, som at sylte i stor stil, og det er hårdt arbejde, men rigtig hyggeligt. I dag har hele huset duftet godt af kanel og nelliker, for der er blevet syltet søde grønne tomater, og duften bringer virkelig julehyggefølelsen frem.

Jeg har med julemusik i baggrunden hygget mig med at lave julepynt.. i miniature. Jeg vil ikke afsløre alt endnu, men dem her kan jeg bare ikke vente med at vise frem for jer. Hvide rensdyr, der hver især har sin egen personlighed. De er formet i hånden, derfor får de deres egne unikke udtryk, hvilket jeg elsker.
Rensdyrene er bygget op på et skelet af ståltråd og blomsterbindertråd. Derefter er de beklædt med hvid cernit, som jeg først havde rullet ud i 1 mm. tykkelse.

Gevirene er snoet i blomsterbindertråd, og efter rensdyrene er blevet brændt i ovnen på 120 grader, har jeg lige givet gevirene en lille klat lim, hvor geviret møder hovedet, simpelthen for at sikre, at geviret bliver siddende.
Til sidst har jeg malet med hvid akrylmaling, for af en eller anden årsag, så bliver cernitten en smule transparent efter brænding, hvilket ikke var noget kønt syn, da skellettet så kunne ses. Men den hvide akrylmaling giver rensdyret lidt spil i "pelsen", så jeg syntes ikke det gør noget.. tværtimod. Jeg har malet med to lag, da akrylen har en tendens til at trække sig lidt sammen oven på cernit, men det hjælper at give det flere lag.

Rensdyrene er ca. 2,7 cm. høje, hvilket svarer til en højde på ca. 32-33 cm. hvis de havde været i 1:1.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar